fbpx
cultuur_en_organisatie

Cultuur zijn de ongeschreven regels in een organisatie die zich uiten in tradities, gewoonten en procedures. Geen samenleving of samenwerking bestaat zonder cultuur. Cultuur biedt houvast. Maar soms is deze houvast er nog niet, even kwijt, hardnekkig of onzichtbaar: in alle gevallen van grote invloed op werkgeluk. Voor een werkgever een belangrijk, zo niet het allerbelangrijkste aandachtsgebieden voor een succesvolle organisatie en blije medewerkers.

Blogs

Kennis

corporatetribe

Corporate tribe

Danielle Braun en Jitske Kramer

Omschrijving

De corporate antropologie kijkt met verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen. Lezers van dit boek worden meegenomen op een reis langs verre vreemde volkeren. Om vervolgens met een andere, nieuwe blik te kijken naar de eigen organisatie.

In zo’n dertig meeslepende verhalen wordt een andere blik op organiseren en organisaties gegeven. Exotisch, maar met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen. Door het lezen raak je prettig in de war én goed toegerust met een antropologische blik en een gereedschapskist om met de eigen organisatiecultuur of die van klanten aan de slag te gaan.

ISBN
  • Engels
  • Hardcover
  • 9781138361584
  • november 2018
  • 250 pagina’s

Werkgeluk in de praktijk

Het 100 Dagen Lab: daar waar Hapag-Lloyd zichzelf opnieuw uitvindt.

87.000 Mensen verbinden die werken bij CRH